× Dashboard Helpdesk FAQs Registreren Inloggen

Ransomware, het gevaar van de gijzelaar

Deze sessie terug kijken

Om deze sessie terug te kijken, dient u ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen.

Informatie over deze sessie

Bekijk hier de visuele notulen voor deze sessie.

Spreker(s)

Theo van Diepen (Logius)
Barend Frans (Politie)

Omschrijving

Een enkel foutje, even niet opletten en met een beetje pech kun je als organisatie niet meer bij je eigen gegevens. Je dienstverlening ligt plat en er wordt een som bitcoins geƫist om je data weer terug te krijgen. Ransomware is vandaag de dag een serieuze dreiging voor organisaties. De afgelopen tijd zijn steeds meer organisaties slachtoffer geworden van criminelen die ransomware inzetten als middel. De verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen. Naast de dreiging om geen toegang meer tot je gegevens te hebben, zijn het uitlekken van gevoelige data of het onjuist handelen in geval van een ransomware-aanval bijkomende gevaren.
Overkomt ransomware jou of kun je het voorkomen? Iedereen kan slachtoffer worden van ransomware, net zoals iedereen slachtoffer kan worden van een inbraak. De vraag is: heb je je hang- en sluitwerk op orde voor de cyberbot? Want voor je het weet zit je data op slot!

Interessant voor u omdat

In dit webinar kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar een set aan basismaatregelen die elke organisatie zou moeten nemen. Met deze maatregelen kun je de kans om getroffen te worden door ransomware en de impact hiervan verminderen. Scan van tevoren alvast de QR-code om de app te installeren!

Type sessie

Cyberwebinar

Thema(s)

Kennisdelen

Wanneer

dinsdag 19 oktober 2021 van 14:45 tot 16:00 uur


naar boven