× Dashboard Helpdesk FAQs Registreren Inloggen

Lessons learned vanuit bedrijfsleven

Deze sessie terug kijken

Om deze sessie terug te kijken, dient u ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen.

Informatie over deze sessie

Spreker(s)

Piet Bel (ASML Netherlands BV)
Xander Koppelmans ()

Host

Chris Van ‘t Hof ()

Omschrijving

Bedrijven worden steeds meer geconfronteerd met de kwetsbaarheid van de keten van organisaties waarmee de onderneming samenwerkt. Cybercriminelen maken ook steeds meer gebruik van deze kwetsbaarheden. Een kwetsbaarheid bij een leverancier kan schade opleveren bij een afnemer. Het stimuleren van ketenweerbaarheid is iets dat hoog op de agenda moet komen. Je bent immers zo sterk als je zwakste schakel.

Bedrijven zouden in een vertrouwde omgeving ervaringen uit kunnen wisselen en van elkaar kunnen leren. Daarbij kunnen bedrijven elkaar stimuleren om een betere beveiliging te hebben. Dit kan volgens het model 'groot-helpt-klein', waarin een grote afnemer zijn kleinere leveranciers bijstaat in het verbeteren van hun digitale veiligheid en zodoende zijn eigen veiligheid vergroot. Een goed voorbeeld hiervan is de ASML die in een Circle of Trust haar leveranciers helpt op een hoger weerbaarheidsniveau te komen.

Interessant voor u omdat

Met dit webinar willen we u niet alleen meenemen in de ervaringen van ASML maar ook die van een kleinere ondernemer in de keten. Hoe kunnen we de Circle of Trust verder brengen en de weerbaarheid van de hele keten op een hoger niveau brengen?

Type sessie

Cyberwebinar

Thema(s)

Kennisdelen

Wanneer

donderdag 21 oktober 2021 van 12:45 tot 14:00 uur


naar boven