× Dashboard Helpdesk FAQs Registreren Inloggen

Projecten cybercrime 'evidence-based'!

Deze sessie terug kijken

Om deze sessie terug te kijken, dient u ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen.

Informatie over deze sessie

Spreker(s)

Tim Murck (Hackshield)
Anouk Roeling (Gemeente Den Haag)

Host

Axel Weggelaar (Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid)

Omschrijving

Werkt een cyberproject wel of werkt een cyberproject niet, that is the question! Dat weet je pas als je het cyberproject zowel aan het begin als aan het einde van de looptijd onderzoekt op effectiviteit. De City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime heeft bij een aantal van haar projecten onderzoekers ingezet om de effectiviteit te onderzoeken. In deze webinar onthult Rutger Leukfeldt, onderzoeker aan de Haagse Hogeschool, de bevindingen van een aantal van deze cyberprojecten. Zijn oproep is om in ieder geval 'evidence based' te werken zodat duidelijk wordt wat de opbrengsten zijn van de projecten en welke goede en welke minder goede resultaten laten zien.

De projecten die worden besproken zijn: 1. Hackshield (Noord-Holland Samen Veilig): in deze cybergame trotseren kinderen de gevaren van cybercriminaliteit. Zij verdienen punten en kunnen daarmee cyberagent worden. De beste cyberagents worden door de eigen burgemeester gehuldigd. 2. Geldezels (gemeente Haarlem): welke interventies zet je in om te voorkomen dat jongeren hun bankrekening laten misbruiken door criminelen. 3. Digitaal veilig in de wijk (gemeente Den Haag): hoe bereiken wijkambassadeurs de bewoners en lokale ondernemers om hen bij te praten over de gevaren van cybercrime.

Interessant voor u omdat

Veel cyberprojecten starten vaak zonder dat de effectiviteit is onderzocht. In dit webinar laten we de projectleiders en onderzoekers van 3 cyberprojecten aan het woord om te laten zien hoe eenvoudig het is om met onderzoek het beste in cyberprojecten naar boven te halen.

Type sessie

Cyberwebinar

Thema(s)

Testen

Wanneer

donderdag 21 oktober 2021 van 10:45 tot 12:00 uur


naar boven