DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen

Verhogen digitale weerbaarheid en proces automatisering

Spreker(s)

Jule Hintzbergen (VNG Realisatie)
Twan van der Meer (VNG Realisatie - IBD)

Omschrijving

Om dit webinar terug te kijken dient u eerst in te loggen op uw account. Heeft u nog geen account? Registreer u via de website.

Overheden zijn volop bezig met de implementatie van de BIO wat op zich complex en veel werk tegelijk kan zijn. Om dit gestructureerd te kunnen doen heeft de IBD de aanpak: “Verhogen Digitale Weerbaarheid” (VDW) ontwikkeld. De VDW-aanpak bestaat uit 5 modules:

Module 1: Basis processen en maatregelen

Module 2: Monitoring en Response

Module 3: Awareness

Module 4: Business Continuity management

Module 5: Proces Automatisering

De BIO is ontwikkeld voor de bescherming van ICT-omgevingen voor kantoor automatisering (KA), waardoor zou je kunnen denken dat VDW ook alleen op kantoor automatisering gericht is. Echter hebben organisaties, en dus ook gemeenten, naast KA ook Proces Automatisering (PA). Procesautomatisering vereist vanzelfsprekend ook passende beveiliging. Er zijn wel een paar duidelijke verschillen met KA die we in dit webinar benoemen. We laten zien dat het beschermen van PA te adresseren is met de VDW-aanpak en waarom het handig/verstandig is om te beginnen met VDW module 1.

Deze webinar wordt georganiseerd door de IBD / VNG

Interessant voor u omdat

De deelnemers leren het nut en noodzaak van de VDW-aanpak van de IBD en weten dit ook te vertalen naar proces automatisering. We leggen tevens uit wat we precies onder proces automatisering verstaan en wat daar zo specifiek aan is.

Type sessie

Cyberwebinar

Wanneer

dinsdag 21 juni 2022 van 11:00 tot 12:00 uur

Chats