DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen

Welke dreigingen ziet de AIVD, hoe bescherm je je en wat doe je als het mis gaat?

Bekijk hier de visuele notulen voor deze sessie

Spreker(s)

Bas Dunnebier (AIVD)

Omschrijving

Statelijke actoren (APT’s) hebben de tijd, de middelen en de capaciteit om geavanceerde cyberaanvallen uit te voeren. Zij gaan heimelijk te werk waardoor een besmetting moeilijk te detecteren is. Men dient er vanuit te gaan dat APT’s toegang hebben of toegang kunnen krijgen tot het netwerk van uw organisatie. Het is dan ook zaak om de ‘kroonjuwelen’ te identificeren en te werken volgens de principes van een ‘Verdedigbaar Netwerk’. De juiste keuzes voor het gebruik van hard- en software is daarvoor essentieel.

Het is van belang om de incidentresponseprocessen op orde te hebben en deze ook regelmatig te oefenen. Indien uw organisatie dan toch slachtoffer wordt, is het hebben van juiste monitoring en logging belangrijk. Daarmee kun je vast stellen welke informatie of welke processen aangetast zijn en welke juist niet. Ook voor de AIVD is deze informatie zeer waardevol. De AIVD kan deze informatie verrijken waardoor nieuwe inzichten worden opgedaan.

Dit alles draagt bij aan het onderkennen van de ongekende dreiging om toekomstige cyberaanvallen te voorkomen.

Interessant voor u omdat

In deze webinar van de AIVD leert u meer over de risico's rondom statelijke actoren en de manier waarop u deze risico's kunt verminderen door te werken volgens de principes van een ‘Verdedigbaar Netwerk’.

Type sessie

Cyberwebinar

Thema(s)

Kennisdelen

Wanneer

dinsdag 25 oktober 2022 van 15:00 tot 16:00 uur

Chats