DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen

De bestuurskamer in control

Spreker(s)

Marjolijn Bonthuis (ECP- Alert Online)
Hans de Vries (Min. JenV)
Ronald Verbeek (CIO Platform Nederland)
Liesbeth Holterman (Cyberveilig Nederland / Novel-T)
Luisella ten Pierik (Stedin)
Sander Kruese (Deventer Ziekenhuis)

Omschrijving

Om dit webinar terug te kijken dient u eerst in te loggen op uw account. Heeft u nog geen account? Registreer u via de website.

Hoe weet en zorgt u dat u als bestuurder 'in control' bent? Hoe gaat u als CISO of CIO het gesprek hierover aan met de bestuurder? Welke vragen stelt u aan de bestuurderskamer? En hoe gaat u om met het antwoord? Is er een open cultuur of kan er sprake zijn van schaamte omdat een bestuurder geen idee heeft? En als een cyberincident heeft plaatsgevonden, hoe zorgt u dat de organisatie weer snel 'in control' komt?

Allemaal vragen die door de toename in het aantal cyberaanvallen gesteld moeten worden binnen overheden, organisaties en bedrijven. Cyberaanvallen variƫrend van DDoS aanvallen op providers, ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen tot phishing e-mails of appjes die zogenaamd afkomstig waren van banken, zorgverzekeraars of overheidsinstellingen.

We gaan in gesprek met CISO's of CIO's van de topsectoren Life Science & Health, Water & Maritiem en Energie. Binnen deze topsectoren wordt nadrukkelijk aan de slag gegaan met cybersecurity. Het dreigingsbeeld is hier groot denk aan de gevolgen van cyberaanvallen bij ziekenhuizen, bruggen, sluizen, waterkeringen en ook kritieke infrastructuur in de energiesector. Van groot belang dus dit probleem tot in de bestuurderskamer te erkennen en onder de aandacht te brengen.

Dit webinar wordt georganiseerd door Alert Online en het ministerie van EZK.

Interessant voor u omdat

In dit webinar verkennen we cybersecurity vanuit bestuurdersperspectief. We zoeken de verbinding met de Topsectoren die cybersecurity als een van de sleuteltechnologieƫn hebben.

Type sessie

Cyberwebinar

Wanneer

donderdag 16 juni 2022 van 11:00 tot 12:00 uur

Chats