Overheidsbreed Cyberprogramma 2022

Kunt u dit bericht niet goed lezen, bekijk dan de webversie.
 
Weerbare Digitale Overheid header
 
 

Save the date
Overheidsbreed Cyberprogramma 2022

In 2021 was er veel te doen rondom de kwetsbaarheden in Log4j. Misbruik kon voor grote problemen zorgen. Log4J komt voor in allerlei systemen van overheidsorganisaties maar ook bij leveranciers. Daarnaast was de kwetsbaarheid ook vrij eenvoudig uit te buiten door cybercriminelen. Het zette de overheid en het bedrijfsleven op scherp. De kwetsbare systemen werden gecheckt en waar nodig werden maatregelen getroffen.

Als het cyberveiligheid betreft kunnen we nooit rustig achterover leunen. Ondanks dat het onderwerp steeds hoger op de bestuurlijke agenda staat, is het van belang om continue alert te blijven. Cybercriminelen laten geen kans onbenut en blijven naar kwetsbare systemen zoeken. Van elkaar blijven leren en oefenen is dan ook essentieel.

De impact van een incident kan enorm zijn. En probeer dan maar eens onder tijdsdruk de juiste beslissingen te nemen. Om beter te weten hoe u kunt handelen organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de 4e maal de Overheidsbrede Cyberoefening. Dit jaar op maandag 31 oktober 2022. Daarnaast worden er in juni en oktober verschillende cyberwebinars georganiseerd. Maar dat is nog niet alles. Ook dit jaar kunt u een masterclass volgen en er komt een bestuurlijke cyberspecial. Kortom, we hebben weer een uitgebreid programma. Cyberveiligheid verdient tenslotte het gehele jaar onze aandacht.

Hieronder het programma op een rij:

Activiteiten
Wanneer
Cyberwebinars
Juni en oktober 2022
Kick off Cybersecurity Maand
03 oktober 2022
Bestuurlijke cyberspecial
Oktober 2022
Overheidsbrede Cyberoefening
31 oktober 2022
Cybermasterclass
29 november 2022

De gehele programmering vindt u via www.weerbaredigitaleoverheid.nl. Daar kunt u ook de cyberwebinars en podcasts van 2021 terugkijken en beluisteren. Bent u nog niet eerder geregistreerd, dan kunt u zich nu alvast registreren zodat u een melding krijgt wanneer alle activiteiten online staan.

Zijn uw collega's ook geïnteresseerd in cyberveiligheid? Stuur dit bericht dan gerust door. We zien uit naar uw deelname!

Met hartelijke groet,

Organisatieteam

Overheidsbreed Cyberprogramma

 
 
Weerbare Digitale Overheid footer

U kunt zich afmelden voor alle e-mails m.b.t. het Overheidsbreed Cyberprogramma.