Welkom

Oefenen en kennis delen rondom cybersecurity blijft van essentieel belang. Want u herinnert zich ook vast nog wel de ransomware aanval op de Universiteit Maastricht, de ziekenhuizen die hun dataverkeer stilleggen vanwege cyberaanvallen en het lek in de beveiliging van Citrix. Welke lessen hebben we geleerd en welke kennis kunnen we met elkaar delen?

Goed voorbereid zijn en klaar staan, dat is belangrijk. Daarom organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op 26 oktober de Overheidsbrede Cyberoefening, in navolging op de cyberoefening van oktober vorig jaar.

In diezelfde maand tijdens Alert Online en de Europese maand van de cybersecurity organiseren o.a. gemeenten, provincies en waterschappen diverse webinars onder de naam ‘Overheidsbrede Cyberwebinars’. Tijdens deze online sessies delen bestuurders en professionals uit verschillende overheidslagen hun lessons learned. Wat hebben zij het afgelopen jaar gedaan aan cyberveiligheid? Wat zijn hun best practices als het gaat om oefenen met cyberincidenten? Welke invloed heeft het coronavirus en het thuiswerken op de organisatieveiligheid? Deze interactieve webinars dagen u uit om actief aan de slag te gaan in uw eigen organisatie, zodat u nog beter voorbereid bent en we weerbaarder worden tegen cyberincidenten.

Via de website kunt u zich aanmelden voor de Overheidsbrede Cyberoefening en webinars.

De Overheidsbrede Cyberoefening en webinars worden georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties in goede samenwerking met Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP), CIO-Rijk, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, Informatie Beveiligingsdienst (IBD), Interprovinciaal Overleg (IPO), Logius, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Ministerie van Justitie en Veiligheid, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Unie van Waterschappen, UWV en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De organisatie van de Overheidsbrede Cyberwebinars wordt verzorgd door ICTU en VNG Connect.

De doelgroep van de Overheidsbrede cyberoefening en webinars zijn professionals, managers en bestuurders van alle overheden. Dat zijn werknemers bij het Rijk, zelfstandige bestuursorganen, provincies, gemeenten, waterschappen en agentschappen.

Programma

Blogs en interviews

Informatie

Datum
De Overheidsbrede Cyberoefening en webinars vinden online plaats. Na uw registratie krijgt u een bevestiging met een link naar een online platform.  

Doelgroep
De doelgroep van de Overheidsbrede cyberoefening en webinars zijn professionals, managers en bestuurders van alle overheden. Dat zijn werknemers bij het Rijk, zelfstandige bestuursorganen, provincies, gemeenten, waterschappen en agentschappen.

Inschrijven
Deelname aan de Overheidsbrede Cyberoefening en webinars is gratis.
Na afronding van uw inschrijving ontvangt u per e-mail een bevestiging.
Een week voorafgaand aan het online evenement ontvangt u een definitieve bevestiging met een link naar de online omgeving.
Inschrijven is uitsluitend mogelijk via het aanmeldformulier op deze website.

Deelname annuleren of wijzigen
U kunt uw deelname aan de de Overheidsbrede Cyberoefening en webinars wijzigen of annuleren. Dit kunt u doen door op de link te klikken in uw e-mailbevestiging en uw registratie aan te passen.

Organisatie
De Overheidsbrede Cyberoefening en webinars worden georganiseerd door ICTU en VNG Connect in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Informatie
Indien u inhoudelijke vragen heeft, kunt u contact opnemen via weerbaredigitaleoverheid@ictu.nl.
Indien u logistieke en praktische vragen heeft kunt u contact opnemen via vngconnectcongressen@vng.nl.

Bekijk onze responsible disclosure verklaring
Bekijk onze toegankelijkheidsverklaring
Bekijk onze privacyverklaring